Fairtrade Bloemen – Fair Flowers Fair Plants

Fairtrade bloemen - Fair Flowers Fair Plants

Het nieuwe FFP keurmerk voor Fairtrade bloemen is Fair Flowers Fair Plants. Deze stichting heeft als doelmerk wereldwijd sociale- en milieustandaarden vast te stellen, speciaal gericht op bloemen en planten. Zo maakt Greetz het mogelijk ook eerlijke en duurzame bloemen als rozen en gerbera’s te bestellen. Voor deze boeketten geldt dat minstens 80% van de gebruikte bloemen en groene materialen biologisch geteeld moet zijn volgens de standaarden van het FFP.

Fair Flowers, Fair Plants – Duurzame fairtrade bloemen

Fairtrade Bloemen - Fair Flowers Fair PlantsNiet alleen de bloemen en planten zelf dienen aan strenge voorwaarden te voldoen, ook de omstandigheden waaronder deze écht groene bloemen en planten worden gekweekt zijn onder de loupe gelegd wat betreft welzijn, hygiëne en veiligheid voor de werknemers. Het pad dat deze duurzame bloemen en planten met dit Fair Flowers Fair Plants keurmerk hebben afgelegd totdat deze bij jou of de gelukkige ontvanger van het boeket op tafel staan is altijd te herleiden. Van klein zaadje of bloembolletje bij de teler tot volwaardig boeket bij de groothandel. Kijk op de speciale Fairtrade bloemen pagina van Greetz voor meer uitleg en een selectie duurzame boeketten met FFP label. Fairtrade brievenbusbloemen (sommige rozen) zijn er al voor € 12,95.

De weg van de bloemenkweker naar de vaas thuis is vaak onnodig lang. Dit komt zowel de kwaliteit van de bloemen als het milieu niet ten goede. Om de keten van de kweker naar de vaas zo kort mogelijk te houden vind je bij Frederique’s Choice duurzame boeketten met rozen en gerbera’s waarvan een ecologische Footprint berekening is gemaakt. Dit zorgt ervoor dat alle betrokkenen zo duurzaam mogelijk produceren.