Chinese Wensballon, Candlebags & Waterlantaarns

Chinese Ballonnen, Waterlantaarns & Candle Bags

Een wens voor jezelf of een wens voor een ander; je doet het nooit mooier dan door het oplaten van een wensballon. Deze mooie, oorspronkelijk Chinese traditie zorgt al eeuwenlang voor een adembenemend schouwspel. Je steekt het flikkerende kaarsje in de papieren wensballon aan en laat hem omhoog stijgen. Zo verdwijnt hij langzaam uit het zicht om jouw wens voor altijd met zich mee te nemen.

Biologisch afbreekbare Wensballon

Er zijn 100% biologisch afbreekbare wensballonnen die volledig aan de eisen van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) voldoen. De wensballon is vervaardigd van brandvertragend papier in meerdere fraaie kleuren. Of je nu afscheid neemt van iemand waar je veel van gehouden hebt,  je nieuwe liefde viert of de geboorte van een baby aankondigt. Met een wensballon ceremonie laat je altijd zien en voelen wat je dierbaar is. Je mag het hele jaar door een of meerdere wensballonnen oplaten. Maar denk er wel aan de gebruiks- en veiligheidsvoorschriften die mee gestuurd worden goed op te volgen.

De magie van een Wensballon

Je laat een wensballon op bij speciale gelegenheden zoals bruiloften, jubilea of festivals. Het is een betoverende traditie waarbij een lantaarn van papier wordt aangestoken. Wanneer de lucht erin verwarmd wordt, stijgt hij langzaam op en verdwijnt in de nachtelijke hemel. De lantaarn heeft meestal een ronde of ovaalvormige vorm en is gemaakt van dun rijstpapier met een brander aan de onderkant. Terwijl het de lucht in stijgt, dragen het de wensen en hoop van de mensen mee die de ballon hebben opgelaten. Het creëert een magisch en sfeervol schouwspel in de nachtelijke lucht.

Chinese Waterlantaarns

Waterlantaarn LotusbloemNaast wensballonnen zijn in Aziatische landen ook waterlantaarns heel populair. Deze papieren lantaarns in de vorm van een 30 cm grote lotusbloem of lelie kun je eventueel zelf voorzien van een spreuk. Steek het bijbehorende waxinelichtje aan, duw ze af van de waterkant of plaats ze in een vijver. Een mooi, liefdevol of romantisch beeld voor talloze gelegenheden.

Fairtrade Candlebags

CandlebagsCandlebags zijn trendy papieren zakjes voor binnen en buiten waarin een waxinelichtje geplaatst kan worden, net als bij de wensballonnen. Candlebags komen in talloze uitvoeringen. Blanco, met spreuken of gestanste voorstellingen, ornamenten of letters zodat ze geschikt zijn voor elke gelegenheid. De Tindra candlebags zijn Fairtrade en handgemaakt van brandvertragend & biologisch afbreekbaar ongebleekt papier. Je kunt de candlebags goed hergebruiken zolang ze niet nat worden. Zo heb je er lang plezier van en is het een goede en duurzame keuze.