Adventskalenders

Adventskalenders en Aftelkalenders

De dagen worden korter en de avondschemering zet steeds vroeger in.  Aan het einde van de dag ploepen de straatlampen alweer aan en schijnen hun gelige licht over de mensen op weg naar huis. Nou nog wat sneeuwvlokken erbij en het plaatje is compleet! Kortom, het is weer tijd om een deurtje in je adventskalender te openen want de Kerstman komt eraan.

De mooiste Adventskalenders

Elke dag een chocolaatje, een beauty productje, een spreuk of lief minicadeautje. Adventskalenders zijn de leukste kalenders om de dagen naar Kerstmis af te tellen. De echte hebberds openen ’s ochtends al het deurtje, ben je minder gretig dan ga je er ’s avonds even goed voor zitten. Bij elk geopend deurtje ben je weer een dag dichter bij kerstavond.

24 Dagen aftellen naar Kerst

Tony's Chocolonely Aftelkalender AdventskalenderDe traditie van de adventskalender komt oorspronkelijk uit Duitsland en gaat terug naar de negentiende eeuw. Een adventskalender is een mooi versierde aftelkalender met 24 genummerde deurtje, die staan voor de 24 dagen in aanloop naar Kerstmis. Achter elk deurtje vind je een kleine verrassing, vaak in de vorm van chocolade, speelgoed of andere kleine cadeautjes. Gezelliger kan het niet!

De variëteit aan adventskalenders is vooral de laatste jaren enorm toegenomen. Naast de traditionele versies met religieuze afbeeldingen of kerst taferelen, zijn er nu aftelkalenders met beautyproducten, snoep, chocolade en kleine drankjes. Er is voor elk wat wils, van Rituals tot Tony’s Chocolonely en van LEGO speelgoed tot Pukka thee dus je kunt voor iedereen een leuke aftelkalender vinden. Of je nu adventskalenders voor kinderen of voor volwassenen zoekt.

Het laatste deurtje van de adventskalender

Heb je het laatste deurtje geopend en is het aftellen klaar , geniet dan volop van je laatste minicadeautje. Het mooiste feest van het jaar gaat beginnen en jij bent er klaar voor!